Mellbydagen 2011

Välbesökt Mellbydag

Den fjärde Mellbydagen i ordningen blev den mest välbesökta sedan starten. Någonstans mellan 200-300 personer besökte hembygdsgården på Mellbydagen.

Dagen inleddes av Janne och Lasse Bergman som spelade "paradmarsch" på jakthorn samtidigt som flaggan hissades. Sedan var Mellbydagen i full gång med en massa aktiviteter för såväl gammal som ung. Det var kluriga 5-kampstävlingar, ponnyridning, konstutställning, luftgevärsskytte, möjligheter att se hur man hägnar gärsgård, klappa lamm och mycket mer.

Allt detta ramades in av trevlig musikunderhållning med Jan Örmén på dragspel tillsammans med Marianne Ljunggren och Britta Savén på fiol.

Ett av huvudsyftena med Mellbydagen är att alla i bygden träffas och umgås tillsammans över generationsgränserna. Ett syfte som mycket väl gäller för idag. Många tillresta gamla Mellbybor var också på plats. Flera kommentarer såsom - "honom har jag inte sett på 35 år" hördes bland fikaborden.

Fikaborden som till mångas glädje, fylldes med hemgjord ostkaka och kakor tillsammans med grillad korv.

Väl mötta nästa år!

Årets Mellbybo - Holger Andersson

Holger utsågs till Årets Mellbybo med följande motivering, "En klippa och en pärla som inte alltid syns o hörs men som betyder mycket för bygden. Alltid glad, positiv och värnar om bygdens kultur".

Holger hjälper till exempel till mycket med renovering av hembygdsgården och bidrar med egna erfarenheter och berättelser vid braskvällarna.

Holger, här tillsammans med prisutdelaren Malin Ländin.

Holger visar hur man hägnar gärsgård på Mellbydagen 2011.