Välkommen till Mellby samhälls- och hembygdsförening!

Aktiviteter 2018

Måndag 23/4 kl 18-20, Städkväll vid hembygdsgården
Ta med en kratta och eget fika. Vi hjälps åt att göra hembygdsgården fin inför sommarens aktiviteter.

Måndag 30/4 kl 19, Valborgsfirande vid Vassängsvägen i Värne
Traditionsenligt valborgsfirande vid Vassäng i Värne med vårtal, våreld och varmkorv! Tipspromenad och lotterier. Efter valborgsfirandet servering med kaffe i Allianskyrkan.

Tisdag 8/5 kl 18-20 , Städkväll vid badplatsen i Mellby
Ta med en kratta och eget fika och hjälp till att göra badplatsen fin inför sommaren! I samarbete med UV-scoutkåren.

Måndag 14/5   Extra årsmöte samt planeringsdag för Mellbydagen

Extra årsmöte med anledning av namnändring av föreningen (enligt beslut på ord. årsmötet i mars).
Efter årsmötet blir det planeringsmöte inför Mellbydagen (prel datum 12/8).

Lördag 7/7, kl 12-17, Mellby beachvolleycup!
Volleybollturnering vid Mellby badplats. Mer info kommer senare. Kontaktperson Björn Sigurdh.

Söndagar 15/7—5/8, kl 12-15, Sommarcafé i hembygdsgården!
Kaffeservering med hembakat. Välkommen njuta av fika och umgänge i skön miljö!

Söndag 12/8, PREL DATUM, Mellbydagen  kl 12-15
Välkomna till hembygdsgården i Värne för en dag med aktiviteter och umgänge för Mellbybor, besökare och hemvändare

Genomförda aktiviteter 2018:

Årsmöte 26/3 i hembygdsgården
Årsmöte för Mellby hembygdsförening hölls måndag 26/3, kl 18.30 i hembygdsgården. Sedvanliga årsmötesförhandlingar, men även tid för fika och en uppskattad visning av gamla diabilder, tex bilder från sjösänkningen för ca 100 år sedan. Under mötet behandlades förslaget om namnbyte för föreningen till Mellby samhälls- och hembygdsförening. Bakgrunden är att ett ändrat föreningsnamn bättre visar föreningens verksamhet som både omfattar samhälls- och hembygdsfrågor i Mellby socken och Värne samhälle. Förslaget om namnbyte antogs av årsmötet och kommer genomföras efter ytterligare ett extra årsmöte. Det nya namnet kommer dock att börja användas under 2018.

/Styrelsen

Aktiviteter med 4H våren 2018 i hembygdsgården
Jönköpings läns 4 H-förening ordnar aktiviter i hembygdsgården 5 torsdagar under vinter/våren 2018 för barn och ungdomar. Under vintern har även 4H arrangerat filmkvällar i hembygdsgården. Datum för vårens träffar: 8/2, 1/3, 5/4, 3/5, 7/6. Anmälan, kontakt till 4H och program finns på

_____________________________________________________________________________________________________________

Medlemskap i Mellby samhälls- och hembygdsförening 2018
Stöd det lokala arbetet som utförs i Mellby hembygdsförening via medlemsavgift: 100 kr för enskild medlem och 200 kr för hela familjen, boende på samma adress.
Inbetalas via postgiro 679640-3 eller via SWISH på nummer 1234 135 729.
Ange ditt namn på inbetalningen.
 Tack!

Vill du boka hembygdsgården eller hyra vårt stora partytält? Läs mer i vänstermarginalen under fliken: "Information/kontaktpersoner och lokalhyra".

DVD-film "Barnauktionen"
Vi har digitaliserat den gamla videoinspelningen av bygdespelet Barnauktionen till DVD-skiva. Inspelningen av bygdespelet gjordes 1984 av Evan Ljunggren, Falks studio i Eksjö, och Evan har också hjälpt oss att digitalisera filmen och även göra vissa förbättringar och ett snyggt omslag. Filmen kostar 100kr, kontakta Cathrine Jansson, tel 070-5184757 om du vill köpa ett eget ex.

Aktuell information finns alltid på anslagstavlor i Värne, i informationsbladet som delas ut till hushållen under våren samt på facebooksidan för Höreda & Mellby landsbygd. Studiecirklar och kulturarrangemang genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.